Vanuit SureCloud, onderdeel van SureGroup ICT, is er een standaard werkplekconcept ontwikkeld genaamd SureCloud365. Deze innovatieve werkplekdienst onderscheidt zich doordat de dienst aangeboden wordt vanuit 2 redundante datacenters in Nederland met o.a. een directe koppeling naar de Microsoft 365 omgeving. De dienst én hardware is volledig in eigen beheer van SureGroup ICT. Uiteraard behoort de koppeling met de Microsoft 365 omgeving van de klant tot de standaard oplossing. Belangrijke kenmerken van deze dienst zijn dat het volledig geautomatiseerd werkt, mogelijkheid biedt tot online 24×7 selfservice en focus op standaardisatie. Dankert Geene (CEO SureGroup ICT): ‘SureCloud365 geeft ons de mogelijkheid werkplekken aan te bieden tegen zeer lage kosten omdat het gebruikersbeheer geautomatiseerd is. In de zorg en financiële sector zoals accountancy heb je te maken met veel gebruikers. Om de beheerlast rondom gebruikers te beperken tot het minimum heb je oplossingen nodig zoals Ydentic’.

“In de zorg en financiële sector zoals accountancy heb je te maken met veel gebruikers. Om de beheerlast rondom gebruikers te beperken tot het minimum heb je oplossingen nodig zoals Ydentic”

Klantcase: Zorginstelling met Afas en traditioneel Active Directory (AD) beheer

SureGroup ICT kwam eind vorig jaar (2021) met de hulpvraag bij Ydentic om bij een zorginstelling het huidige AD-beheer te vereenvoudigen. De zorginstelling werkt met Afas als HR-software. Alle beheertaken in de AD worden met de hand door de servicedesk uitgevoerd. De wens is om het in-, door- en uitstroomproces (IDU-proces) van de zorgmedewerkers volledig te automatiseren. Ydentic is gecertificeerd Afas partner. SureGroup ICT en Ydentic maken het mogelijk om het IDU-proces geautomatiseerd als een dienst aan te kunnen bieden bij de zorginstelling. Hierdoor kan de servicedesk vanuit één portaal het volledig IDU proces monitoren en beheertaken eenvoudig, foutloos en snel uitvoeren. Geen wachttijden meer voor accounts van nieuwe medewerkers en tickets worden snel en adequaat opgelost.

SureCloud365 als standaard werkplek

Organisaties hebben de behoefte om zoveel mogelijk uitbesteden aan één IT-leverancier. Maar daarbij wel het gemak van inzicht, controle en regie over haar IT. Het dient te voldoen aan wet- en regelgeving zoals ISO 27001, NEN 7510 en AVG. SureGroup ICT vind het belangrijk dat organisaties goed omgaan met informatiebeveiliging. Met SureCloud365 kan SureGroup ICT aantonen waar de data staat. Met behulp van Ydentic wordt het mogelijk gemaakt om inzicht, controle en regie te voeren over de IT-omgeving. Hierdoor is de afnemer van de SureCloud365 werkplekdienst minder afhankelijk van haar IT afdeling of servicedesk. SureGroup ICT kan hierdoor haar werkplek dienst gestandaardiseerd en tegen minimale kosten in de markt zetten.

Over SureGroup ICT B.V.

SureGroup ICT is gespecialiseerd in Private en Hybrid Cloud oplossingen met heldere afspraken over service. Wij staan voor onze mensen, hardware, netwerk en service! Wij denken open en eerlijk mee over uw (toekomstig) ICT-beleid. Specialisatie in de zorg en financiële sector.

Meer informatie over onze gestandaardiseerde werkplek? Neem gerust contact met ons op.